Midsommar och lite bad

Igår firade vi midsommar i lugn och ro. Det började med strålande sol och en enorm hetta. Vi planerade en tur till stranden, men plötsligt hör vi ett mullrande längre bort. Det kom närmre och närmre, och strax hade vi det över oss. Spö-regn och åska. När det sedan sprack upp igen hängde vi på tomten allihop. Hundarna fick så mycket beröm av våra besökare, eftersom dom kunde vara med trots barn-stoj och bus. Frank la sig på rygg i soffan och Rut låg och gnagde på ett ben på gräsmattan.

Idag åkte vi till stranden, och tog med bägge hundarna. Det var folktomt så vi kunde ha Rut lös hela tiden, och Frank stundvis. Ingen av dom är några hundar som sticker men Frank skulle absolut springa iväg om det kom folk, för att hälsa. Rut vet jag att hon inte hade brytt sig om varken folk eller hundar, eftersom vi kastade boll åt henne.

Lite roliga och härliga foton blev det 🙂 Frank är en riktig badkruka och är nästan RÄDD för vatten, men på just denna stranden brukar han gå i och bada utan större tvekan. Rut kastar sig ut, med stora splash och full kraft. Frank springer, men håller upp huvudet högt och har koll på bollen hela tiden. När dom båda rusade efter bollen så såg dom inte var den landade, så dom hade svårt att hitta den. Kolla in söktekniken när dom båda stoppar ner huvudet i vattnet.

Splash
Full fokus
Ta bollen!
Var tog den vägen?

Efter badet var båda så blöta och sandiga att jag tog en promenad med dom hem. Det är lite mer än 4 km och tack vare att regnet hängde i luften blev det inte för varmt för hundarna att gå.

Imorgon åker Rut hem. Det kommer bli så tomt och tyst här hemma! Jag tror Frank kommer sakna det, han har levt upp nu när han haft en kompis här hemma igen. Men han kommer garanterat sova 4-5 dagar innan han vilat upp sig från detta äventyr som varit. Löptik, parning och sen massa bus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *