Aldrig trodde jag väntan kunde kännas så här

Jag var väl införstådd med hur lång väntan skulle bli ..trodde jag.. Jag vill bara fråga Jessica varje dag ”Hur verkar det? Hur mår hon? Syns nåt? Har du nån magkänsla?” men jag vet att det är i alla fall 1-2 veckor kvar innan vi kan börja ana något. Jag minns att förra kullen hade Jessica en magkänsla ganska tidigt, för Rut hade lugnat ner sig avsevärt efter löpet, något som hon normalt sett inte gör. Men då var Rut 2,5 år och väldigt mycket livligare. Efter den kullen mognade hon ytterligare och nu är hon ju lugnare av naturen (för er som träffat henne kanske inte kan tro på det, men det är faktiskt sant) 😉

Den kullen var med en hane som bodde hos Jessica, och det var även där kullen skulle vara, så jag var inte riktigt lika involverad som jag är nu.. därför minns jag inte att jag upplevde det lika spännande som nu.

Lugnet inföll sig när Rut åkte hem förra helgen. Frank letade efter henne när jag kom hem utan henne. Han sprang förbi mig ut genom dörren när jag öppnade (han som alltid ägnar en stund åt att hälsa på oss innan han går ut). Han sprang till grinden, tillbaka till mig och sen ut igen. Hela eftermiddagen låg han och bara lyssnade efter minsta ljud, så fort han hörde något rusade han ut på tomten och letade. Han suckade, han kom inte till ro. Det märktes så mycket att han saknade henne.

Jag har upplevt det tidigare med honom, när vår förra tik blev inlagd hos veterinären, han letade och kom inte till ro. Därför testade vi faktiskt att låta honom vara med när hon avlivades, och han har inte visat några tecken på att leta efter henne eller sakna henne. Han var precis som vanligt när vi kom hem. Även innan, när en vän skulle låna henne några dagar, så var han med vid överlämningen och då var allt lugnt. Tanken slog mig i söndags att han skulle få åka med, men det kändes så onödigt att släpa med honom på en såpass lång bilresa (3 timmar ToR).

Nej, jag sitter bara och skriver för att fördriva tiden… jag återkommer tids nog!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *