Dåligt med information

Vi har inte mer att uppdatera ang Rut och hennes dräktighet. Dagarna går i snigelfart och vi bara hoppas att se tydliga tecken, men det är något för tidigt. Till helgen är det 4 veckor sedan parning och då kan man som tidigast se tecken, ibland dröjer det längre.

Förra gången var hon på dygn 47/49 när vi såg att hon hade en liiiiten mage, ingen annan hade ens reflekterat över att det var mage, men när man vet hur Rut ser ut, med sin normala dagsform så kunde man ana att hon såg lite ”rakare” ut från bröstkorgen och bakåt än vanligt. Då hade hon ju 7 valpar i magen och det syntes så lite.

Sedan i fredags passar vi (Paula m.familj) en tik som heter Karma. Vi ska passa henne ungefär en vecka. Man märker verkligen att Frank gillar att ha en hundkompis. Han leker sällan, han interagerar inte särskilt mycket med den andra hunden, men han ser ut att njuta. Han går emellanåt fram och nosar igenom Karma, nosar noga över ryggen, nacken och huvudet. Karma blundar och njuter av detta.

Men när jag kom upp en morgon och Karma hade snott Franks favorit-sovplats i soffan hittade jag honom sittande i den minsta bädden som finns i huset. Ihoptryckt och med slokande huvud. Så kränkt! 😉

Jag tycker om att se Frank med andra hundar. Frank och Karma hade träffats en gång tidigare innan hon kom hit. Han kollade såklart om det en löptik som kom, men när hon fräste ifrån så accepterar han det direkt och kort därefter är han inte längre så intresserad. Han kommunicerar fint, tydligt och enkelt. När han säger ifrån är det med högt ljud och öppen mun över den andra hundens nos eller nacke. När den andra hunden backar så släpper han det direkt, och beter sig nästan som om han redan glömt att han precis vart lite arg 😉 När jag litar på två hundar så försöker jag låta dom kommunicera mycket själva. Sedan utmanar jag inte ödet utan hjälper till att hålla dom på varsitt håll vid matstunder osv. Men vid leksaker etc så är det ju smidigast om dom kan kommunicera själva, om man litar på dom.

Nog härifrån, jag hoppas vi kan uppdatera med mer nyttig information snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *