Vilka är våra hundar?

Idag har jag som fotat valparna enskilt igen och presentera dom med namn, nytt namn och blivande bostadsort. 6 av 7 valpar har nu blivit bortlovade. Spännande, men vemodigt! Det känns som om det är alldeles för snart som dom kommer flytta..

Men, våra hundar i kenneln tänkte jag presentera lite kort. För enkelhets skull använder jag fotona från vår hemsida. Vissa har jag inte nyare foton på nämligen.

Hanar

Frank kom till oss våren 2013, ca 7 månader gammal. Jag och Jessica köpte honom från hans uppfödare Adell och Diana på kennel Mia AlbaChiara i Lettland. När vi köpte honom så åkte vi och hämtade honom. Vi körde upp till Sthlm och tog färjan över. På plats fick vi träffa hans mamma, mormor, två halvsyskon ur en tidigare kull och 3 kullsystrar. Det var ett härligt gäng som levde ihop allihopa och fungerade fint tillsammans.

Pablo är uppfödd av en kennel i Serbien, han importerades hit som valp men då av en kennel i södra Sverige; Kennel Serencia. Seve och Sara. Seve har varit involverad i rasen för många år sedan men de båda har på senare tid intresserat sig mer för Cane Corso. Därav anledningen till att dom valde att sälja Pablo. Jag berättade lite om Pablo i ett tidigare inlägg; ”Finbesök igår”.

Tikar

Rut dök upp i vårt liv när vi såg en parning som en privatperson i Frankrike hade gjort. Parningen tilltalade oss, vi kontaktade mannen; David, och berättade om våra tankar om framtida hund. Han blev intresserad av att hålla kontakten, och meddelade att han skulle behålla en tik, så vi fick välja tik efter han. Väntan gick, valparna föddes. Det blev 1 tik och 6 hanar. David beklagade och vi tackade för oss. Men så återkom David och sa att om hans fru får bestämma så skulle dom behålla en hane istället. Dörren öppnades på glänt igen. Kort därefter meddelade han att frugan fått sin vilja igenom så tiken fanns tillgänglig för oss om vi ville köpa henne. Vi bad om att få komma och besöka honom, så tidigt 2016 flög vi ner till Frankrike, blev upphämtade av David på flygplatsen och på knackig engelska samtalade vi under några timmars bilresa till hans hem. Vi fick spendera många timmar med valparna och mamman, samt de andra två hundarna i kenneln. Sedan blev vi skjutsade till hotellet i staden intill. Vi semestrade lite i den staden, så vackert det var! Dagen efter var vi tillbaka hos valparna och vi föll för Rut. Kort därpå meddelade vi att vi ville köpa henne. När hon var flyttklar hade jag bara några veckor kvar till beräknad födsel så jag fick inte flyga ner och hämta henne. Vi fick hjälp av en vän till mig, så en natt mötte vi upp på flygplatsen och fick träffa våran Rut igen!

Ebba är från vår första kull. Hon bor i Sthlm, vi sparade henne på Bibehållen Avelsrätt, alltså rätt till en kull. Det blir lite kortare om Ebba av olika skäl, mer om det längre fram 🙂
Hon bor centralt i Sthlm och har tunnelbana som enda transportmedel. Hon är en cool tös, som hanterar de mesta störningsmedel med en klackspark.

Gun bor i Åmål hos sin fodervärd. Hon är från samma uppfödare i Serbien som Pablo. Vi köpte Gun innan Pablo, och köpte henne direkt från uppfödaren. Det är en lång historia med den här lilla fröken, men jag ska försöka dra den lite kort. När vi fick klart från uppfödaren att vi fick köpa Gun så började vi planera men insåg ganska snart att det är så speciella regler när det gäller att köpa från Serbien. Vi skulle behöva vänta på att hon fick sin rabiesspruta och också på att hon fick genomgå ett blodprov för att bevisa att hon bildat antikroppar mot rabies. Det innebar att hon inte kunde komma till oss förrän hon var 7 månader. Lång väntan, många händelser längs vägen, men till slut kom Gun till oss. Tyvärr i ett ganska dåligt skick mentalt, och varför lär vi aldrig få veta. Under det dryga året hon bott i Sverige har hon gjort en del framsteg, men vi räknar med att hon behöver ha lite extra tid på sig än en vanlig hund. Vi har planer på att låta henne delta på dessa valpars BPH, då kommer hon vara närmare 3 år. Innan dess blir det röntgen, skulle jag tro.

Det var våra hundar vi har i kenneln i dagsläget. Efter dessa valpar flyttat kommer vi ha 2 eller kanske till och med 3 till. Vilka får vi ta lite längre fram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *