Besiktning + 8 veckor

I tisdags besiktigades valparna. Alla gick igenom utan anmärkning med fina kommentarer om att dom var stabila, sociala och trevliga. Jättekul! Det var spännande, jag har varit med på en valpkullsbesiktning för ungefär 12 år sedan och jag minns knappt hur det var. Veterinären kollar noga igenom hunden, allt från tänder till ögon, öron. Hon kände igenom magen, körtlarna och kollade så att hanarna hade fått kulorna på plats. Sedan fick dom vaccinationen, vilket dom skrek i högan sky av, och efter det skulle dom få chipet, vilket är en rätt rejäl spruta. Den är hemsk. För att valpen inte ska skada sig så måste man hålla i den med ett fast grepp, och det gjorde ont i mig att höra deras skrik. Direkt när det var över så fick dom godis och fick komma ner på golvet, och då var det som om ingenting hade hänt. Ingen av dom såg det minsta medtagna ut när dom kom ner på golvet. Dom struttade iväg precis som vanligt. Det var lugnande att se 🙂

Så igår fyllde dom 8 veckor. Magont! Alltså jag har verkligen gått i tron om att det skulle inträffa.. att jag skulle hinna ”tröttna” på dom. Att jag skulle längta efter dagen då dom skulle flytta.. men nej, det är bara ångest! Rut har åkt hem så det är redan tomt och stor skillnad. Så på en vecka ska vi gå från 9 hundar till 1?! Hur knepigt blir det. Till råga på allt så hör min syster av sig och säger att hon vill låna Frank (hon saknar att ha hund så ibland lånar hon Frank).

På lördag flyttar 5 av valparna, och de andra 2 flyttar på måndag. Jag hoppas att söndagen blir lugn och stilla så att jag kan maxa tiden med de två småttingarna som är kvar då. Jisses.. det kommer kännas konstigt. Och hur ska jag göra med dom på natten? Ska dom sova själva i valplådan.. bara dom två..? Nej, vad konstigt det blir. Jag tror det blir så att jag bäddar på golvet i valplådan och sover med dom, men vi får se om jag kommer på något annat sätt.

Ikväll har jag förberett i stort sett allt jag kan inför helgen. Jag har sorterat in resterande papper i valparnas pärmar, portionerat upp torrfodret vi ska skicka med. Jag har märkt upp påsar för Mush-fodret som ska med, men det packar jag ihop imorgon. Jag har förberett filtarna som ska med till de nya hemmen och jag har skrivit i alla avtal så långt jag kunnat.

Tidigare på dagen var jag och träffade några spekulanter som kontaktat oss angående Pärlan. Det kändes som helt rätt hem för henne, så vi kommer släppa henne till dom. Vi behåller avelsrätten på henne och hon kommer bo nära mig.. jag hoppas på att få träffa henne ofta! Det känns jätteroligt att få ha 4 valpar såpass nära, och tror jag kommer få täta uppdateringar från de andra med, så man får följa dom på avstånd.

Det var som jag sa till en valpköpare jag pratade med häromdagen; Det är olustigt att dom ska flytta från mig, men jag känner ingen som helst oro eller olust i VART dom ska ta vägen. Bara att dom lämnar mitt hem, men när jag tänker på vilka hem dom ska till så börjar jag nästan längta istället, för att jag så gärna vill att dessa väl utvalda köpare ska få komma igång med sina nya familjemedlemmar. Det känns helt rätt i magen vilka vi valt <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *