Tystnaden är öronbedövande ..stundvis ;)

Igår var det fullt upp. Jag hade förberett för vår valpträff ute på tomten, hade satt upp mitt utställningstält och ställt in bord och stolar så vi kunde sitta där och skriva papper även om det småregnade.

Det hällregnade hela morgonen. Visst är det hundmänniskor som ska komma men vem vill stå ute i flera timmar i hällregn? Och valparna..? Dom ville jag inte släppa ut i det vädret! Det var bara att tänka om. Skapa stora ytor inomhus. Så uterummet fick ännu en makeover, valpsäkrade och tog tillbaka det som det var när vi hade besök när dom var 4 veckor, då vi också var inomhus. Valphagen fick bli större för att rymma fler personer. Och det var just det som hände. Rymma alltså. Mitt i allt när jag står och förbereder kaffe så hör jag 14 tassar i full fart ut mot köket! Jag fick lite lätt panik för vi har en trappa ner till källaren som vi brukade valpsäkra så fort någon/några valpar var ute, men dessa grindar hade jag använt till att bygga ut valphagen. Så det blev lite svettigt innan alla var i säkerhet igen. Valphagen fick förbli samma storlek som innan, så den gick att rymningssäkra 😉

Jag förberedde en annan plats att skriva papper på, och försökte ordna så gott det gick att ge alla möjlighet till utrymme.
Alla kom nästan samtidigt, det var inte många minutrar mellan bilarna som rullade in och alla hittade såklart sin valp omgående. ”Pärlan” (hon har inte fått sitt nya namn) och Sture – som inte flyttade igår – hittade också famnar att gosa i, så dom blev inte bortglömda.

Vi betade av pappers-skrivning och allt, valp för valp. De som skulle långväga fick prioriteras först, så sist kvar blev Scooby som skulle till Brämhult utanför Borås. När dom hade åkt kom min sambo hem efter att ha lämnat dottern på kalas. ”Pärlan” och Sture sov stenhårt, och Frank – om möjligt – ännu hårdare 😉 Det var en öronbedövande tysthet. När valparna vaknade så stod grinden till valphagen öppen och dom har bara varit instängda där under natten. Annars är dom med oss hela tiden. Förut fick vi välja våra tillfällen att ta ut några av valparna, men med ett barn som inte kan försvara sig från busiga valptänder så blev det allt för sällan (mot vad jag hade önskat och trott).

Min kompis Annika och hennes man kom på besök. Annika var med när valparna föddes, som stöttning om det skulle hända något. Som tack döpte vi en av valparna efter en av hennes hundar; Loffe. Så igår fick före detta Loffe träffa sin namne 🙂

Minutrarna innan valpköparna anlände insåg jag att jag så gärna ville ha nya ståbilder på de som skulle flytta. Jag satte igång och filma dom när jag ställde upp dom. Började med tikarna eftersom dom ska sparas i kenneln, men jag hann faktiskt med hanarna också! Senare på kvällen gjorde jag samma med de två som är kvar.

Frankenstyle’s Work From Home – Kato
Frankenstyle’s Self-Quarantine – ”Pärlan”
Frankenstyle’s Cover Your Sneeze – Bim
Frankenstyle’s Keep Distance – Scooby
Frankenstyle’s Lockdown – Lilleman
Frankenstyle’s Wash Your Hands – Leia
Frankenstyle’s Stay Safe – Sture

Det är inte lätt att få dom att stå still mer än någon millisekund, så därför föredrar jag film. Normalt får någon annan ställa och jag fotar, men då blir det ett 50-tal bilder per hund att gå igenom sedan 😉 Fördelen med film är att man kan fånga den där millisekunden eftersom man nästan kan titta bildruta per bildruta. Nackdelen är att det lätt blir suddigt, och dålig kvalité framförallt!

Idag på morgonen har ”Pärlan” och Sture levt rövare, dom har härjat och stojat, retat gallfeber på farbror Frank som vill ha sovmorgon och slutligen däckade dom på en filt vid mina fötter där dom sover nu.

Jag vet inte vad jag ska göra idag, annat än att försöka ta tillvara på dagen med de små. Kanske en tur till skogen..? Vi får se 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *