Nu var det längesedan!

Det blir för långt mellan uppdateringarna, men nu gör jag ett försök till en.
I senaste inlägget skrev jag ju om våran ”Kommer snart”, ett tillskott i kenneln som vi snart skulle gå ut med mer information om. Hon är redan ”outad” och har en egen plats på hemsidan redan. Vi längtar så oerhört mycket, vi här i Bollebygd. Jag har inte skaffat hund på snart 8 år, så nu plötsligt förstår jag er valpköpare bättre, när ni gick och längtade och väntade på eran framtida familjemedlem.

Dessutom var ju mitt hundköp för 8 år sedan inte som idag.. Frank skulle ju nämligen inte bo hos mig. Han skulle bara mellanlanda hos mig tills vi hittat ett bra foderhem.. så egentligen är det över 11 år sedan jag senast väntade på MIN hund. Denna tös har vi följt sedan hennes föräldrar parades.. väntan på bekräftad dräktighet, väntan på att valparna skulle födas, väntan på att se om det fanns någon som passade oss och slutligen den evighetslånga väntan på att hon ska bli resklar! (som fortfarande pågår).

Tösen ska få heta Mia. Hon heter ”Mia AlbaChiara Serafina” i stamtavlan och våran Frank är farfar till henne. För några år sedan lånade nämligen Franks uppfödare honom till sin egen avel (något som gjorde oss så stolta, eftersom vi vet att hon väljer sina avelsdjur med omsorg). I kullen föddes det (bland annat) en hane som blev kallad Odin och som blev kvar i kenneln. Odin är en stor favorit, han har verkligen fått 50/50 av mamma och pappa, han är så vacker!

Mia AlbaChiara Odin

Vi har också följt mamman, då den kullen hon föddes i var något som tilltalade oss också. Så det är hundar vi följt ett tag och uppfödaren har jag (Paula) tät kontakt med sedan Frank kom till oss.

Här är Mia.

Mia AlbaChiara Serafina

Och namnet, ja det beror på att vi har en liten grej för att våra tikar (som vi namnger) ska ha 3 bokstäver, och hanarna 5. Jag hade en önskan om ett annat namn på henne först, men när Mia dök upp som förslag så tyckte jag det passade med 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *