Sista dagarna med Rutan Tutan

Fredag idag, midsommar. På söndag är planen att Rut åker hem. Det kommer bli så tomt. Lugnet kommer åter infalla här hemma. Vi ska firar midsommar med en familj som Rut har träffat, deras två barn (som är uppvuxna med St. Berhnards) är lite smårädda för hundar (tro’t eller ej). Dom har vant sig vid Frank, tack vare att han bara är intensiv och ”på” precis i början. När han fått kolla vem det var som kom så är han inte så nära barnen om dom inte själva söker kontakt. När jag var där förra helgen tog jag med Rut, hon hoppade ur bilen, gick förbi barnen med en liten svansvift och in på deras tomt som om hon aldrig gjort annat i sitt liv 😉 Barnen hajade till när dom såg hunden, och första timmen var det den reaktionen när hon kom nära dom. Men kort därefter klappade bägge på henne, och dom sa att dom tyckte om henne. Hon är ju så enkel att ha med, hon anpassar sig. Hon hittar nån plats i skuggan, sen strosar hon runt och smakar på lite grässtrån, har man med en leksak leker hon med den.

Vi har haft byggarbetare här en lång tid, men i fredags förra veckan blev dom klara, så denna vecka har varit vår första normala under hela tiden Rut varit här. Jag har suttit i källaren på mitt hemmakontor och hundarna har fått röra sig fritt i huset. Dörren har stått öppen så Rut har varit ute mesta tiden. Frank har varierat sig; Ut och sola, in och svalka sig. Igår tyckte han nog det var för varmt (eller ensamt?), så han kom ner till mig i källaren, kröp in under skrivbordet och la sig på mina fötter. Tack, sa jag som fryser. Det är så kyligt i vår källare och att sitta där nere hela dagarna gör att man blir rätt frusen. Jag har raggsockor på fötterna och filt på benen, så det var välbehövligt med en varm hundmage över det.

Min fotvärmare

Kanske blir det en till uppdatering i helgen, innan Rut åker hem. Oavsett så ska jag be Jessica uppdatera mig så ofta hon orkar med lite info om hur Rut mår och hur hon verkar bete sig, för att hoppas på att se tidiga tecken på om hon är dräktig eller inte. Ska vi alla hjälpas åt och hålla lite tummar?

Trevlig midsommar på er, och ta hand om er. Förhoppningsvis blir detta den sista midsommar utan hund för några av er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *